alexandra js - ord och sånt

life is short, art is forever.

Måndag - totalkaos.

Kategori: Vardag

Arbetsproverna ska vara inne imorgon 23.59.
Och jag hat total panik. Jag är frustrerad, vill gråta, det känns som om hjärnan stänger ner helt och jag kan inte ens skriva en enda korrekt mening utan att jag trasslar in mig i bokstäver och meningar som inte gör sig begripa alls.

En sitter och vänder totalt ut och in på sig själv för att få fram någon slags essens i sig själv, i det en gör, i vem en är.

Plötsligt sitter en där och ifrågasätter precis ALLT. Är detta den jag är? Vill jag detta, varför vill jag detta? Vet jag ens vad jag håller på med? Ser jag världen likadant som jag gjorde igår? Varför/varför inte? Vad är annorlunda? Är allt annorlunda? Eller ingenting kanske? Beror det på hur jag ser på den, eller är det bara som jag inbillar mig?
Kan jag verkligen tillföra något med det jag gör? Är det viktigt att jag kan det? Är det ens MENINGEN att det är det en ska göra med konst? Varför/varför inte?
Vad tänker jag om detta?

Det går bara runt och runt i huvudet och det känns som att det enda som händer av dessa frågorna är att det uppkommer ÄNNU fler frågor, men inga svar. Och jag gillar ju svar. Jag VILL ha svar. Men är svaren viktiga? Eller är frågorna det som är viktigt?

Jag vill att folk ska ifrågasätta sig själva innan de börjar ifrågasätta andra människor.
Vi kan inte förändra något förrän vi förändrar oss själva. Så tänk på det.